خرده فروشی
در یک شرکت بازاریابی شبکه ای یکی از مباحث مهم در نوع فعالیت بازاریابان و عملکرد آن ها موضوع خرده فروشی می باشد. تعریفی که بسیار مهم و حساس است و افراد باید برداشت صحیحی از خرده فروشی در بازاریابی شبکه ای و نوع کارکرد آن داشته باشند.
در یک شرکت بازاریابی شبکه ای یکی از مباحث مهم در نوع فعالیت بازاریابان و عملکرد آن ها موضوع خرده فروشی می باشد. تعریفی که بسیار مهم و حساس است و افراد باید برداشت صحیحی از خرده فروشی در بازاریابی شبکه ای و نوع کارکرد آن داشته باشند.
در این مقاله قصد داریم تعریفی از خرده فروشی و چگونگی کارکرد آن برای رشد درآمد و اصطلاحا درآمد رسوبی داشته باشیم. در یک شرکت بازاریابی شبکه ای، بازاریاب، محصولات شرکت را به صورت عمده خریداری کرده و از طریق خرده فروشی به مصرف کنندۀ نهایی می فروشد. این در حالی است که هر بازاریاب می تواند زیر مجموعۀ فروش تشکیل داده و از فروش زیر مجموعۀ خود، طبق طرح تجاری شرکت، پورسانت دریافت کند. پس اولین و مهم ترین بحث در ابتدا نوع معرفی کار و اصطلاحا پرزنت می باشد. که باید در ابتدا محصولات شرکت و مزایای آن برای اشخاص معرفی شود. و بازاریاب سعی در فروش محصول به صورت خرده فروشی داشته باشد. و در صورت تمایل شخص به خرید و استفاده از محصول ابتدا از جایگاه خود بازاریاب معرف، محصول به عنوان خرده فروشی خرید شده و به شخص مورد نظر فروخته می شود. بدین صورت خرده فروشی به صورت اصولی انجام شده است. همچنین در ادامه بازاریاب می تواند پلن درآمدزایی را نیز برای شخص خریدار معرفی کرده و در صورتی که مایل به کار به عنوان بازاریاب بود وی را ثبت نام نماید.
در این راستا بازاریابان با 4 نوع مخاطب مواجه هستند:
1. کسی که محصول شرکت را از بازاریاب برای یک بار خریده و دیگر تجدید خرید نمی کند.
2. فردی که پس از آن که محصول شرکت را می خرد، به دلیل رضایت از قیمت، کیفیت و کاربرد محصول، خرید خود را تجدید می کند و در واقع هر چند وقت یک بار به بازاریابی که به وی محصول را فروخته مراجعه کرده و خرید خود را تکرار می کند. ولی مایل به بازاریابی نیست.
3. شخصی که بعد از خرید محصول شرکت توسط فروشندۀ محصول، خواستار آن است که به کار بازاریابی نیز مشغول شود.
4.شخصی که مایل به خرید محصول نیست ولی برای کار بازاریابی مشتاق می باشد.
در هر صورت نکته مهم این است که محصول خریداری شده توسط شخص باید به صورت خرده فروشی و از جایگاه بازاریاب معرف باشد.
اشتباهی که در گذشته صورت می گرفت هر شخص که کار به وی معرفی می شد به عنوان یک بازاریاب ثبت نام می شد و همان شخص خرید محصول انجام می داد. در صورتی که در واقع پورسانت خرده فروشی محصول متعلق به شخص معرف بوده که در روند فروش محصول تاثیر گذار بوده است. و بعد از ثبت نام شخص و شروع به کار بازاریابی، خود شخص تازه وارد می تواند به کار بازاریابی و یا خرید محصول برای خودش اقدام نماید که در این صورت خرده فروشی حساب شده و پورسانت خرده فروشی را خود وی دریافت می نماید.
تیم L.Team مشهد
تعداد بازديد : 989